Monday, July 4, 2011

Μάθετε να ακούτε...

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, είναι καιρός να αρχίσετε να προσέχετε όταν μιλάτε στον αγαπημένο σας... Ο τρόπος με τον όποιο μιλάτε στον αγαπημένο σας και συγκριμένα ορισμένες λέξεις που ενδεχομένως χρησιμοποιείτε, σύμφωνα με τους ειδικούς, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ψυχολογία και των δύο συντρόφων.


Παραδείγματος χάριν, όταν ο αγαπημένος σας, σας εκφράζει ένα πρόβλημα του ή ενδεχομένως μια υποχρέωση που πρέπει να εκπληρώσει, τότε εσείς μπορείτε να του απαντήσετε με τέτοιο τρόπο, ώστε να τον κάνετε να καταλάβει ότι είστε δίπλα του και ότι θα αντιμετωπίσετε μαζί τις όποιες δυσκολίες. Επίσης είναι εξίσου σημαντικό να ακούτε τον σύντροφό σας προσεχτικά όταν σας μιλάει και να μην το διακόπτετε, μέχρι να ολοκληρώσει τις σκέψεις του.


Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι στους άντρες αρέσει να τους ακούν οι γυναίκες τους όταν τους εκφράζουν το πρόβλημά τους, καθώς έτσι νιώθουν πιο ήρεμοι και ανακουφισμένοι. Συνοψίζοντας, σταματήστε να λέτε «εγώ» όταν μιλάτε στο σύντροφό σας για πράγματα που σας αφορούν και στους δύο και εντάξτε στη ζωή σας το «εμείς».


Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι το «εγώ» ακούγεται πολλές φορές εγωιστικό και ότι σε μια σχέση υπάρχουν πάντα δύο!

0 comments:

Post a Comment